Отборите на Ботев (Пд) и Лудогорец се изправят един срещу друг в един от най-интересните двубои на кръга в Първа лига. "Орлите" традиционно играят доста трудно на Коматево, което е гарант за ожесточена битка.

Селекцията на Георги Дерменджиев е в стряскащата за всеки опонент серия от 9 поредни победи, която логично ги изкачи и до първото място в първенството. Няколко дни след ремито срещу Базел, шампионите ще трябва да се оправят отново без Марселиньо. Българският национал е изправен пред угрозата дори да пропусне и голямото дерби с Левски. Аут за днешната среща е и Витиня. В предни позиции отново ще видим атакуващото трио Вандерсон, Кафу и Върджил Мисиджан.

Ботев иска футболист от Англия

Ботев иска футболист от Англия

Играе за Честърфийлд

Настроението в лагера на домакините не е никак добро, след като "канарите" изгубиха голямото градско дерби с Локомотив. С интерес ще се наблюдават изявите на Тодор Неделев, за който се смята, че може да премине в Лудогорец през зимата. Жоао Пауло пък ще се опита да си върне любовта на феновете след поредица от слаби изяви с "жълто-черния" екипа.

Статистиката между тези два отбора е отчайващо лоша за "канарчетата". Тимът от Пловдив е записал само 1 победа над разградчани в 18 мача във всички турнири. А тя идва в двубой без значение в последния кръг на миналия сезон, когато Ботев спечели с 2:1 в Коматево, но Лудогорец игра с 8 юноши и резерви в тази среща. В същото време "орлите" са записали 12 успеха, а 5 срещи са завършвали наравно.

Кешеру: Поздравявам Левски за представянето в шампионата

Кешеру: Поздравявам Левски за представянето в шампионата

"Почти не тренираме"

Главен арбитър на срещата е Станислав Ставров от Велико Търново, с помощници Георги Славов и Илиян Капарашев. Събитията зад двете врати ще следят Драго Драганов и Петър Костадинов. Делегат на БФС е Николай Лилов, а работата на реферите ще наблюдава Светослав Славов.