Народните представители приеха със 120 гласа на първо четене Закона за регионалното развитие, с вносител Министерски съвет. Законът урежда планирането, управлението и ресурсното осигуряване на регионалното развитие според изискванията на ЕС. Според вносителя целите на закона са създаване на предпоставка за устойчиво и балансирано развитие на отделните региони в страната, намаляване на различията в заетостта и доходите, осигуряване на регионалното и трансграничното сътрудничество и евроинтеграцията.

Опозицията предупреди, че в закона прозира стремеж на централната изпълнителна власт да изземе правомощията на местната власт и че става дума за централизирано планиране, което е в противоречие с европейската практика за изтегляне на държавата от местните проблеми. От СДС възразиха, че законът ще подпомага реализирането на идеите на регионите според приоритета и областните планове.

Седмичната програма на парламента беше определена на председателски съвет тази сутрин. Народното събрание започна обсъждането на първо четене на данъчни закони, както и второто четене на законопроекта за чужденците в България. В седмичната програма е включено и ново обсъждане на върнатия от президента Закон за радиото и телевизията.