50-ина души се събраха на фонтана пред Президентството в началото на поредния протест срещу кабинета „Орешарски". По традиция недоволните граждани вече се събират по-късно и активната част от демонстрациите им започва към 19:00-19:30 часа.

Участниците в 37-мия протест са решили да разнообразят традиционното си шествие с маратонско бягане. Недоволните граждани са организирали маратон от БНБ покрай Народното събрание и обратно.

Мотото на маратона е: „Бягаме за България, не от България! Оставка!".

Встрани от участниците в него е разпънат и плакат, посветен на новия шеф на ДАНС Владимир Писанчев: „Обади се Ц.Й. (Цветлин Йовчев, б.р.) и разпореди: „Дръж за Писанчев, той е от статуквото на прехода", запис от тефтерчето на премиера".

Въпреки че все още е рехаво откъм плакати и знамена, забелязват се три големи транспаранта: „Партии - не, проекти - да", „България сега вас ви гледа - за оставка" и „Горко ви, ако ви хванем".

 

Около 50-тини души се  включиха в маратона, организиран като символ на подкрепа на протеста срещу кабинета на Пламен Орешарски . Те носеха лозунги от рода на „Бягаме за оставка, а не от България", „Лумпен умора няма", „Днес бягаме ние, утре - вие", „Без тлъсти сметки и тлъсти политици" и „Следващата дисциплина ще е хвърляне на гюле"...

Малко по-късно на ларгото се появиха маскирани актьори като Сергей Станишев, Ахмед Доган, Румен Овчаров, Бойко Борисов, Волен Сидеров, Мая Манолов, Искра Фидосов с тифтирчи...

Мая Манолова носеше шайга с череши и орехи. Малко по-късно Ахмед Доган се притече да помогне на лявата депутатка като взе орехите и започна да ги стиска. Най-активен беше Волен Сидеров. Той непрекъснато повтаряше, че иска 1 000 лв. минимална надница за ден в парламента и излизане от ЕС и влизане в Северна Корея.

Междувременно към тях се присъедини и Бойко Борисов с тъмни очила и палка.

Сидеров не пропусна да му припомни, че в миналия парламент активно го е подкрепял в началото.

Малко по-късно Мая Манолова изпя песен в чест на новия шеф на ДАНС:

„Мърльо, Мърльо Писанчев с червено герданче!

Мърльо, Мърльо Писанчев с червено коланче!"

 


По обед пък Мишо Шамара подгря традиционния контрапротест, събиращ се пред НДК в подкрепа на кабинета "Орешарски"