Премиерът Сергей Станишев накара правителството месец преди изборите да си намали заплатите. Няма по-голям популизъм от това. Станишев не може за говори за популизъм. Това каза пред над 4000 симпатизанти и членове на партия ГЕРБ лидерът на партията Бойко Борисов, цитиран от БТА.

Тази вечер в Зала 1 на НДК се състоя софийската среща на кандидатите за евродепутати на ГЕРБ с гласоподаватели. Борисов посочи, че на фона на сегашното правителство и формулата 8:5:3, по която се правят назначенията, това означава 300 политически назначения в кабинети, 72 зам.-министри и 94 заместник-областни управители. "Ако ГЕРБ управлява, ние обещаваме до трима заместник-министри и то в най-тежките министерства и по двама зам.-областни управители, които реално ще съкрати с до 10-15 пъти разходите в момента, посочи той.

Според Борисов измисленият от управляващите мажоритарен вот има ясна цел: ДПС ще налее поне 50 хиляди гласа, за да се изравни разликата между нас и БСП. По думите му, мажоритарният вот е и, за да се помогне на вкараните в ареста да влязат в Народното събрание. Бойко Борисов обеща пред присъстващите, че управлението на ГЕРБ ще започне със свързването на системите на митниците и на НАП и пресичането на контрабандните канали. "С тези пари от контрабандата се плащат клиповете за прослава на БСП и другите за "прослава" на мен и Костов. Искам да припомня на Станишев, че
той е премиер с мандата на ДПС, че партията му няма мандат за управление. Не можеш да направиш клип, че гледаш хората в очите, като ги лъжеш всеки ден
."

Борисов заяви, че разпространяваните в черен пи ар срещу ГЕРБ послания не са верни. "Нямаме коалиция с господин Костов. Единственото, което ни свързва е членството на двете партии в ЕНП. Лъжат и за това, че са оправили доходите и че приемам пенсионерите като "материал". Борисов подчерта в изказването си, че директивата на партията и за двата вота е да няма купуване на гласове. "Този, който си позволи това и е от ГЕРБ - незабавно си отива." Борисов каза, че за разлика от Станишев, той не е репетирал цял ден сценично поведение. Партията ми няма пари, защото нямаме нито една корупционна схема, каза той. БСП в момента е съставена от няколко комунистически династии и една контрабандистка.

Според лидера на ГЕРБ, контузията му е дала възможност да участва повече в работата на партията. Той благодари на съветниците от СОС, че всеки ден са в битка с правителството.

Според председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов тройната коалиция не е успяла да се възползва от привилегията и солидарността на европейските данъкоплатци, изразена в еврофондове. Искахме да има дебат между кандидатите за евродепутати, но за съжаление нашите опоненти възприеха кампанията като нещо деструктивно, завърши Цветанов.