Шулева : Явно все още БСП не познават законите у нас

БСП поиска оставката на вицепремиера и министър на икономиката Лидия Шулева заради съсипването на “Балканкар Холдинг” и безстопанственото отношение към държавната собственост. Това реши ръководството на партията след среща със стачкуващите работници от завод “6 септември” в София.

В БСП смятат, че една от причините за съсипването на софийския завод на “Балканкар” “6 септември” е подготовката за продажбата на 200 декара скъпоструваща земя в центъра на столицата, върху която е изграден заводът, за строежа на частен луксозен комплекс.

Ръководството на партията призовава още депутатите от левицата и всички редови социалисти от страната да се присъединят към стачкуващите в “Балканкар”, както и да се включат в националния синдикален протест срещу икономическата и социалната политика на правителството утре.

Припомняме, че КНСБ и КТ Подкрепа организират на 10 ноември национални шествия и митинг под мотото “15 години по-късно” Митингът ще се проведе пред Министерски съвет, където ще се слеят двете протестни шествия на КНСБ и КТ. На своето заседание ръководството на БСП утвърди предизборната формула в България, в чиято основа ще бъде политическият съюз – Нова левица.

Формации, които нямат 5 хил. членска маса и не отговарят на критериите от закона за политическите партии, няма да намерят място в предизборната коалиция, уточни заместник-председателят на БСП Румен Петков.p> Той допълни, че процесите на консолидация в левицата имат необратим характер, за разлика от несъстоялите се опити на десните партии, чиято среща на утрешния 10 ноември има по-скоро демонстративен характер.