Деца от Фондация "Приказка за пътя" изненадаха народните представители преди началото на работния им ден с подаръци блутут.

Целта на акцията, проведена пред служебния вход на парламента е за безопасно шофиране на пътя, а поводът последният учебен ден и началото на лятната ваканция.

С модерното устройство народните представители ще могат да говорят по мобилния си телефон, без да се разсейват. Социалистът Петър Курумбашев бе изключително доволен от подаръка си, защото си купил нова кола и трябвало да се научи как да си включи устройството към новото возило.

Благодаря ви за инициативата, защото малко хора говорят за това, сещаме се като се случи инцидент като снощния, подчерта той.

Курумбашев призна, че му се случва да говори по мобилния си, докато шофира, но ползва хендсфрий.

Мая Манолова пък ще подари подаръка на дъщеря си, която за разлика от нея е активен шофьор.

Димитър Главчев от ГЕРБ обясни, че винаги ползва хендсфрий. Нека всички карат внимателно, призова той.

Кампанията за опазване децата на пътя трябва да е целогодишна, изтъкна Асен Гагузов от БСП. Той поясни, че рядко шофира, но винаги внимава. Гагаузов е сред депутатите с прегрешения и се изкушава да говори по телефона, докато е с колата си.

Камен Костадинов от ДПС е сред хората, които рядко шофират, предимно ползва услугите на шофьор. Затова и ще даде подаръка на своя шофьор.

Когато шофирам, никога не говоря по телефона, защото една от забраните, която е най-приложима и истинска е тази за забрана за мобилните телефони по време на шофиране, каза Костадинов.

Поздравявам ви за инициативата, с тези думи към децата се обърна Огнян Стоичков от Атака. Той е от прилежните народни представители, които никога не говорят по телефона, докато е зад волана.

Валентин Николов от ГЕРБ пък се притесни подаръкът да не надхвърля сумата, разрешена за депутатските подаръци. Той посочи, че се старае да не говори по мобилния си телефон, докато шофира, но не винаги успява.