Очаква ни генералска битка на 6-ти ноември – между ген. Борисов (Бойко - б.р.) и ген. Радев (Румен - б.р.).

Такава прогноза направи в предаването „Събуди се с Георги Любенов” по БНТ проф. Михаил Константинов.

Той бе категоричен, че трябва да слушаме както ГЕРБ, така и шефа на левицата и обясни, че двамата са дали профил, който еднозначно определя двамата кандидати.

Проф. Константинов прогнозира резултат 55% на 45%  за ген. Борисов на 13-ти ноември, когато е датата на балотажа.  

На въпрос изкушен ли е г-н Първанов за президент, според проф. Константинов лидерът на АБВ Георги Първанов няма никакъв шанс.

„Добре е да ни чуе”, заяви проф. Константинов и обясни, че Георги Първанов няма законово право да се кандидатира. Според проф. Константинов Георги Първанов не е чак толкова популярен и за негово добро ще е - да не се кандидатира и да запази авторитета, който има.

Проф. Михаил Константинов изтъкна, че премиерът Бойко Борисов е единствената личност, която има шанс още на първи тур да спечели, но излиза силна патриотична кандидатура.

По думите му е възможно и Реформаторският блок да издигне собствена кандидатура. Освен това проф. Константинов не изключи и възможността лидерът на „Движение 21” – Татяна Дончева да се издигне сама.

„Тя също е силна кандидатура, макар и с по-малък резултат”, коментира математикът.

Освен това проф. Константинов изтъкна още, че в битката на първи тур влизат и имената на Жорж Ганчев и това на Слави Трифинов.

Толкова много хора ще бъдат на първи тур, че няма как някой да вземе половината от гласовете”, заяви проф. Константинов.