Депутатът от БСП Георги Гьоков е песимист, че "Има такъв народ" ще изпълнят поставеното условие на червените - кандидатът за вътрешен министър Петър Илиев да бъде оттеглен. Коментарът си той направи пред журналисти преди заседание на парламентарната група на партията.

Парламентарната група прави редовно заседание малко по-рано от обичайното. Ще обсъждаме седмичния дневен ред на Народното събрание и като част от този седмичен дневен ред и гласуването за правителството на ИТН, обясни той. Предполагам ще има доста сериозни дебати. Ние сме заявили принципна подкрепа при редица условия. Не знам в каква степен са изпълнени тези условия. Ще видим или сега, или утре сутринта, посочи Гьоков.

Мая Манолова не вижда ясен ангажимент за трайна изолация на ДПС и ГЕРБ от властта

Мая Манолова не вижда ясен ангажимент за трайна изолация на ДПС и ГЕРБ от властта

Предложените министри от ИТН не отговарят на стандарта, който гражданите очакват

Националният съвет на БСП в момента гласува неприсъствено на подпис за подкрепа или неподкрепа за правителството на Слави Трифонов. Изпълнителното бюро има решение за подкрепа, но при много условия, за които аз съм песимист, че ще бъдат изпълнени от страна на ИТН, каза още Гьоков.

Георги Гьоков очаква, че с неподкрепата на ИБГНИ и "Демократична България" проектокабинетът на ИТН няма да мине при утрешното гласуване в Народното събрание.

И "Демократична България" няма да подкрепи кабинета на ИТН

И "Демократична България" няма да подкрепи кабинета на ИТН

Христо Иванов: Промяна с ДПС през задния вход не може да се прави