Партия ГЕРБ спази традицията си да се регистрира първа за изборите, след като в продължение на повече от седмица представители на младежката структура даваха денонощни дежурства пред входа на ЦИК.

Регистрацията за местния вот започва на 2 септември

Регистрацията за местния вот започва на 2 септември

Партии и коалиции ще могат да се регистрират до 13 септември

От управляващата партия внесоха 9999 подписа в ЦИК. Това обяви пред журналисти Димитър Николов, заместник - председател на ИК на ГЕРБ и настоящ кмет на община Бургас след внасянето на документите. Приеха ни документите без забележка, категоричен беше той.

Когато самият кандидат за кмет на София счете за необходимо, той ще информира, коментира Николов по отношение все още неясната кандидатура за столичен кмет.

Николов увери обаче, той е сигурният кандидат на ГЕРБ за Бургас. Очаква се активна кампания по думите му, показваща постигнатото с ясни хоризонти за развитие на българските общини. По отношение броя на кметове по места "със сигурност няма да бъдат по - малко от предходния ни мандат за местна власт", смята Николов.

ГЕРБ и СДС заедно и на местните избори

ГЕРБ и СДС заедно и на местните избори

Според Борисов изборите в София ще бъдат подли

"В момента виждам опити за политически внушения в една или друга посока, отколкото реални социологически изследвания. Ние имаме самочувствието, не само в София, но и в цялата страна, че с нашите изключително успешни кметове и общински съветници, отново ще препотвърдим нашия резултат от изборите през 2015 г.", заяви Цветомир Паунов, координатор на ГЕРБ - София във връзка с прогнозите на социологическите агенции.