От днес е активен горещ телефон за поръчки на продукти от първа необходимост - храна и лекарства, в подкрепа на възрастни, самотни и болни хора от община Поморие, както и за хора, поставени под карантина.

Телефонът е: 0596 22351

На него ще отговарят служители от Общинско предприятие "Социално обслужване", които ще изпълняват поръчките. Община Поморие ще осигури защитни облекла и на всички доброволци, които искат да помогнат за разнасянето на хранителни продукти по домовете. Телефон за записвания: 0596 22004.

Общинско предприятие продължава дейността си за ежедневна доставка на храна по домовете на социално слаби хора, а при необходимост и след проучване на случая, има готовност за съдействие за настаняване в лечебно заведение и плащане на комунално-битови разходи, със средства на нуждаещите се.

За въпроси, свързани с коронавирус, информация може да получите на националната линия - 02/ 807 87 57 или на 112.

При съмнения за COVID-19, уведомете първо личния си лекар по телефона.

Фандъкова: Организираме доставка на храна и лекарства за най-уязвимите

Фандъкова: Организираме доставка на храна и лекарства за най-уязвимите

Тя призова заявки да се подават само от хора, които отговарят на критериите

Кметът на Поморие Иван Алексиев разпореди мерки за ограничаване достъпа на граждани до сградата на общинската администрация в Поморие заради опасност от разпространение на коронавирус.

От днес гражданите ще бъдат обслужвани само в Центъра за административно обслужване, всеки работен ден от 9:00 ч. до 12:00 ч., при повишени мерки за сигурност - с предпазни маски и да ползват лични химикали. При влизане в помещението на фронт-офиса всеки гражданин задължително дезинфекцира ръцете си с антибактериален гел, който се предоставя на място от охраната. Няма да се допуска присъствието на повече от един човек пред гише.

В населените места на територията на общината достъпът на граждани е по преценка на кмета или кметския наместник на съответното населено място. В тези помещения ще бъде извършвана дезинфекция по изрично указан ред и време.

Отменят се приемните дни на кмета на Община Поморие, заместник-кметовете, главния архитект и администрацията.

Препоръчва се гражданите да отправят своите питания и въпроси на телефоните на общината, както и на електронна поща: mayor@pomorie.bg или на служебните електронни пощи, обявени на официалния сайт на общината. На отправените питания да се отговаря в определените срокове.

Служителите от градския транспорт в Кърджали отказват да работят

Служителите от градския транспорт в Кърджали отказват да работят

90% от тях били пенсионери

Във връзка с препоръка на Националния оперативен щаб, кметът Иван Алексиев нареди да се редуцират часовете на изпълнение в маршрутните разписания от общинската транспортна схема за следните маршрути:

Поморие-Каблешково:

Отпадат часовете на тръгване от гр. Поморие в 11:30 ч., а от гр. Каблешково в 13:15 ч.

Поморие-Горица:

Отпадат часовете на тръгване от гр. Поморие в 10:45 ч., а от с. Горица в 12:00 ч.

Поморие-Страцин:

Отпадат часовете на тръгване от гр. Поморие в 11:00 ч., а от с. Страцин в 13:05 ч.