КТ "Подкрепа" ще работи лесно с новите министри на финансите и икономиката. Въпросът е какво ще работи цялото правителство, знаят ли накъде вървят, коментира Димитър Манолов пред Нова ТВ.

Той е притеснен от планираните нови икономически мерки, защото не знаел какво ще измислят. Припомняме, след като обяви ремонта на кабинета, Бойко Борисов обеща до дни да бъдат представени нови мерки за подпомагане на бизнеса и гражданите в кризата, предизвикана от коронавируса. Намеренията бяха потвърдени с редица обещания от коалиционния партньор Каракачанов

Трябва да се реагира по-гъвкаво, подчерта Манолов. Акълът на политиците в момента е на друго място, притеснен е президентът на КТ "Подкрепа". Синдикатът е притеснен за Зелената сделка.

Васил Велев от АИКБ иска тристранното споразумение да залегне в програмата на управлението. Веднага трябвало да се работи по заложените там мерки. В икономиката тежките месеци са сега, обяви той.

Бизнесът очаква връщане на икономиката към покачване през септември и октомври, но това изкачване ще е бавно. Трябва да има активност за ефективното инвестиране на средствата от ЕС, които се очакват.

Работодателите сигнализират за далавера на Енергийната борса

Работодателите сигнализират за далавера на Енергийната борса

Двустранно анонимно договаряне за 110 450 МВтч на цена 78,10 лв./МВтч

По-рано тази седмица премиерът Бойко Борисов направи поредни рокади в кабинета. 

Постът на вътрешния министър Младен Маринов се заема от настоящия директор на ГД "Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски. На мястото на Емил Караниколов сяда неговият заместник Лъчезар Борисов. Рокадите в правителството са 5, тъй като здравният министър Кирил Ананиев се връща в министерство на финансите, но вече като министър. Здравното министерство ще се поеме от директора на Александровска болница Костадин Ангелов. Министър на туризма ще бъде Марияна Николова, сега вицепремиер по икономическата и демографската политика, която замести Валери Симеонов. Мотив за оставката на Ангелкова не бе посочен.