В рамките на днешния ден "Има такъв народ" ще се срещнат с партиите, с които преговарят за правителство, за да обсъдят финалните щрихи в общите програми и коалиционното споразумение.

Това заяви след консултациите на ИТН при президента Румен Радев Любомир Каримански от партията на Слави Трифонов. Изказването му бе лаконично и не бяха дадени подробности относно конкретни имена на бъдещи министри, конкретни министерства, които ще поеме партията.

Не бе коментирано и дали от ИТН имат забележки към коалиционното споразумение, каквито вече заявиха от БСП и "Демократична България", което наложи спешни вечерни срещи между техните ръководства и лидерите на ПП Кирил Петков и Асен Василев.

ДБ хвана Петков и Василев неподготвени - иска промени в коалиционото споразумение

ДБ хвана Петков и Василев неподготвени - иска промени в коалиционото споразумение

Съпредседателите на ПП са в централата на "Демократична България"

"Нещата са достатъчно динамични. Днес имаме среща и на парламентарната група, и на експертите, и ще бъдат обсъдени всички програми, които са приложени, за да видим дали това са финалните варианти и след това за самото коалиционно споразумение", каза Каримански.

ИТН ще мерят с еднакъв аршин спрямо всички коалиционни партньори, категорично бе икономическото острие на партията на Трифонов. Все още от партията не знаели какви министерства ще получат.

"Червената линия е коректността, почтеността и единните стандарти, както и това, нещата да бъдат обсъдени коалиционно. Когато се казва, че избираме отбор А, то да бъдат сложени на масата абсолютно всички CV-та, които са от отбор А", добави депутатът от ИТН.