"Демократична България" е изненадала "Продължаваме Промяната" с искания за промени на споразумението за четворната коалиция в последния момент, съобщават от "24 часа".

По предварителна информация в момента съпредседателите на ПП Кирил Петков и Асен Василев са в партийната централа на ДБ заради тези действия на Христо Иванов и Атанас Атанасов.

Оказва се, че трите партии в "Демократична България" са влезли в сблъсък помежду си. Двамата депутати от "Зелената партия" са настояли да получат две места - екоминистър и вицепремиер по климата. Съпредседателите на ДБ Иванов и Атанасов пък искат важни промени в коалиционното споразумение. Така се оказва, че финалният текст няма да е готов днес.

По тази причина по-рано днес стана ясно, че БСП отлага утрешното заседание на Националния съвет, на което трябваше да приеме документа.

Припомняме, тази сутрин евентуалният бъдещ премиер Кирил Петков обяви, че е постигнато съгласие между партньорите в управлението по всички точки и партиите могат вече да информират за последния вариант на коалиционното споразумение.

ПП няма да бави мандата и ден: „Очаквайте съвсем скоро“

ПП няма да бави мандата и ден: „Очаквайте съвсем скоро“

Кирил Петков очаква четири вицепремиера и две нови министерства