Близо 4000 членове и симпатизанти на БСП и партиите от левицата изпълниха Античния театър в Пловдив, където с митинг-концерт Коалиция за България закрива предизборната си кампания за изборите за Европейски парламент. Под звуците на 12 каба гайди събралите се приветстваха председателя на БСП и премиер Сергей Станишев, кандидатите за евродепутати на Коалиция за България, председателя на Народното събрание Георги Пирински, министри и народни представители от левицата.

Представена беше евролистата на Коалиция за България и водачът на листата за националните избори за Пловдив-град - министърът на културата Стефан Данаилов. В Античният театър присъства заместник-председателят на парламента Любен Корнезов, председателят на ПГ на Коалиция за България Ангел Найденов, министрите Пламен Орешарски, Михаил Миков, Асен Гагаузов, Петър Мутафчиев, представители на ръководството на БСП.

Кандидатът за евродепутат от Коалиция за България проф. Андрей Пантев призова оттук да започне това европейско единство на България, което се съдържа в името "Коалиция за България". Тук има хора, които са се доказали, че няма да се съблазнят от заплати, от подаръци, от кортежи и пътувания и това ни различава от другите, каза той. Пантев посочи, че не може да има единна Европа без да е регулирана, нивелирана справедливо в социално отношение и кандидатите за евродепутати на Коалиция за България ще отстояват точно това. Митинг-концертът продължава с изпълнения на ансамбъла на Нешка Робева, група "Булгара", Георги Христов и Ева квартет. Предстои пред събралите се да говори и председателят на БСП Сергей Станишев.