ГКПП „Кулата – Промахон” остава блокиран вече второ денонощие. През пункта не преминават никакви превозни средства от 13 часа на 15.02.2016 г.

По информация от ГД „Гранична полиция” причината товарните автомобили да не са пропускани са стачкуващите на гръцка територия фермери.

През ГКПП „Илинден –Ексохи” се пропускат леки автомобили, микробуси и автобуси.  

На граничните пунктове „Маказа”, „Златоград” и „Ивайловград” трафикът е нормален.

Контра блокада на „Кулата” и „Капитан Петко войвода”.

В информацията на "Гранична полиция" не се посочва за жива верига или някакви протестни действия от страна на български превозвачи. 

Припомняме, вчера на "Кулата" се събраха предимно български шофьори и спедитори, които с жива верига спряха движението. 
Те се заканиха от тази сутрин да разширят своя протест срещу действията на гръцките фермери и бездействието на европейските институции по въпроса. Обявените намерения бяха от тази сутрин всички пунктове към Гърция да бъдат блокирани от българска страна, така че трафикът към южната ни съседка да бъде напълно прекъснат.

Според информация на БТВ контра блокадата на „Кулата” е продължила през цялата нощ и вече се е образувала огромна опашка от превозни средства.

През нощта на граничния пункт „Илинден” са пропускани автомобили. В 8 часа тази сутрин български превозвачи се блокирали обаче и пункта „Капитан Петко войвода”. Очаква се това да се случи и по другите пунктове.

Протестиращите призоваха да не се тръгва на път, защото се очаква блокада и на другите ни граници с Гърция.

 

преди 8 години в 11:35 ч.

През ГКПП Кулата – Промахон и ГКПП Капитан Петко войвода – Орменион не преминават моторни превозни средства, съобщи МВР.
До 15 часа е спряно преминаването на всички видове автомобили през ГКПП Илинден – Ексохи зарди стачни действия преди гръцкия пункт.
По неофициална информация, получена от гръцки служители, между 15 и 17 часа ще бъдат пропускани леки коли и автобуси, след 17 часа движението на всички превозни средства отново ще бъде преустановено до 22 часа.
Останалите пунктове на българо-гръцката граница засега работят нормално.

преди 8 години в 11:33 ч.