Президентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов се обърна към Европейска конфедерация на профсъюзите заради блокадите по българо-гръцката граница.  Той е изпратил писмо до генералния секретар на конфедерацията Лука Визентини, в което е споделил безпокойството на синдиката от ситуацията по границата и нестихващите протести на гръцките фермери.

Манолов изтъква, че протестите са довели до дестабилизация на икономиката и в нашата страна, съобщават от синдиката.

КТ „Подкрепа” се обръща към Европейска конфедерация на профсъюзите да встъпи в ролята на медиатор към Европейската комисия, за да бъде намерено бързо решение. Синдикатът настоява за решение, което да е в интерес на работещите и урегулиране на задълбочаващия се проблем.

Манолов обяснява, че писмото му е продиктувано от факта, че всички приложени досега мерки не са успели да решат кардинално проблема.

От КТ „Подкрепа” считат, че задълбочаващата се криза в Гърция накърнява интересите на работниците както в България и Гърция, така и в целия Европейски съюз.

Манолов изразява уверението си във възможността да се намери общ език и решения, като се спазват правилата и солидарността. Той отбелязва, че КТ „Подкрепа” цени гръцката страна в ролята на наш съсед, партньор и държава-членка на ЕС.