Независимият кандидат Мая Манолова води пред останалите си конкуренти в битката за София, сочи проучване на "Маркет линкс", огласено от bTV.

За бившия омбудсман биха гласували 27,4% от запитаните. На второ място е кандидатът на ГЕРБ и СДС Йорданска Фандъкова с 25,8 процента.

Трети с 10,9% е арх. Борислав Игнатов, подкрепен от "Демократична България".

От допитването става ясно също така, че 57% от имащите право на глас ще гласуват на предстоящите местни избори на 27 октомври.

В същото време, 5,8% от анкетираните са категорични, че няма да отидат до избирателните урни, а 12% все още не са решили.

Фандъкова бие Манолова с 5%, прогнозира Центърът за анализи и маркетинг

Фандъкова бие Манолова с 5%, прогнозира Центърът за анализи и маркетинг

Ако изборите бяха днес, настоящият кмет ще спечели 43,2%, а Мая Манолова - 39,2 процента

При разпределението на местата в общинския съвет на София за ГЕРБ ще гласуват 25,7% от запитаните, за БСП - 14,8%, а за Демократична България 10,5 процента.

34,2% от анкетираните столичани все още не са решили за коя партия ще гласуват в общинския съвет на София.

Експресното проучване на "Маркет ЛИНКС" е направено по поръчка на bTV и проведено сред 500 лица над 18 г., в периода 23 - 28 септември по метода на прякото-лично интервю в София.

Припомняме, че огласеното също днес проучване на Центъра за анализи и маркетинг показа сигурен балотаж между Фандъкова и Манолова, но и победа за настоящия столичен кмет с 5 процента.