От 18.30 часа председателят на БСП и премиер Сергей Станишев ще се срещне с хората от с. Аспарухово, община Дългопол, Варненско, на площада пред читалището. Същия ден в 20.00 часа Станишев ще посети с. Гроздьово, община Долни чифлик, Варненско. На площада той ще се срещне с хората от селото и ще присъства на митинг-концерт, който ще започне в 20.30 часа.

От 10.00 часа на Манастирската поляна в Сопот водачът на листата на Коалиция за България в Пловдив-област Петър Мутафчиев, мажоритарният кандидат Тодор Петков и кандидатите за народни представители на Коалицията от региона ще участват в отбелязването на 95 години „Социалистическо движение Сопот”. Същия ден кандидатите за народни представители на Коалицията от региона ще проведат поредица от срещи с хората от Карлово, Първомай, Стамболийски, Кричим, Лъки, Калояново, Родопи, Асеновград, Садово.

От 12.00 часа в с.Къртожабене, плевенско, водачът на листата на Коалиция за България в Плевен и мажоритарен кандидат Румен Петков ще присъства на събора на ловците и риболовците в местността „Чешмата”. От 11.30 часа водачът на листата на Коалиция за България в Русе Меглена Плугчиева и мажоритарният кандидат Руденко Йорданов ще присъстват на състезание по риболов по случай Световния ден на риболова. Събитието ще се състои на гребната база на яз.Текето в Русе. По-късно през деня Меглена Плугчиева ще се срещне с хора на изкуството в Дома на културните дейци в Русе. В 19.00 часа кандидатите за народни представители на Коалиция за България от русенския регион ще присъстват на празника на р.Дунав в с.Ряхово.

От 20.00 часа водачът на листата на Коалиция за България в Благоевград Корнелия Нинова, мажоритарният кандидат Асен Златев и депутатът от групата на ПЕС в ЕП Кристиан Вигенин ще присъстват на отбелязването на 90 години партийна организация село Горно Драглище, община Разлог. По-рано през деня, от 15.00 часа Корнелия Нинова ще даде пресконференция в хотел „Белатур” в Петрич. Същия ден кандидатите за народни представители на Коалицията от благоевградския регион ще се срещнат с хората от Кърналово, Марикостиново, Боровичене. В 13.30 часа ще се проведе среща с учители и здравни работници.

От 11.00 часа водачът на листата на Коалиция за България в Кърджали Стефан Данаилов ще присъства на откриването на водното огледало на река Арда в Кърджали. От 21.00 часа кандидатите на Коалицията от кърджалийския регион ще присъстват на празничен концерт в града. От 18:00 часа на площад „Централен” младите социалисти в Пловдив съвместно с DJ George - един от най-популярните хип хоп диджеи в града под тепетата, организират грандиозно продължение на нашумялото в последните години хип хоп шоу „Express Your Soul”. За финал на близо 5-часовото шоу е предвидено награждаване на най-добрите танцьори. Наградите на турнира ще бъдат връчени от министъра на културата и водач на листата на Коалиция за България в Пловдив Стефан Данаилов, мажоритарният кандидат Илия Баташки и председателя на ГС на БСП-Пловдив Захари Георгиев.

От 13.00 часа най-дългата предизборна баница ще бъде раздадена в Брезник на централния градски площад от водача на листата на Коалиция за България в Перник Ангел Найденов. Кулинарното произведение е с дължина 6 метра и е изработено от местни майстори специално за празника на града. По същото време в Брезник ще гостува и Пътуващият предизборен център на мажоритарния кандидат Весела Лечева. От 18:00 часа пътуващият предизборен център на мажоритарният кандидат Весела Лечева гостува в кв. Изток, открита сцена „На канала”.

От 11.00 часа водачът на листата на Коалиция за България в 23МИР София –град Румен Овчаров и кандидатът за народен представител на Коалицията Анна Янева ще се срещнат с хората от район Триадица на пазара Иван Вазов в София. По- рано през деня Румен Овчаров ще се срещне с хората от Панчарево. Мажоритарният кандидат Петър Курумбашев ще се срещне с хората от район Слатина в парка Гео Милев от 17.00 часа. Мажоритарният кандидат Таско Ерменков ще се срещне с младежи в кафе-клуб в гр.Бухово. Същия ден кандидати за народни представители на Коалиция за България от София-град ще проведат поредица от срещи с хората от Кремиковци, Сердика, Банкя, Филиповци и Овча купел.

От 11.00 часа ще се проведе концерт в парк "Герена", ж.к. Суха река в София. На събитието ще присъстват водачът на листата на Коалиция за България в 24МИР София-град Любен Корнезов, мажоритарните кандидати Петър Курумбашев и Таско Ерменков, както и кандидати за депутати на Коалицията от София-град и депутатът от групата на ПЕС в ЕП Кристиан Вигенин.

От 20.00 часа в Южния парк, местността „Гълъбите” в София кандидатите за народни представители от листите на Коалиция за България в София-град ще присъстват на представленията на „Комиците и приятели” с участието на Нели Рангелова, Петя Буюклиева, дует „Ритон”, Орлин Горанов и Ивайло Гюров. От 10.00 часа в с.Косово, община Чупрене, водачът листата на Коалиция за България във Видин Михаил Миков и мажоритарният кандидат Радослав Гайдарски ще се срещнат с хората от селото в читалището. Същия ден кандидати за народни представители на Коалиция за България от региона ще се срещнат с хората от Арчар, Капитановци и Покрайна.

От 11.00 часа в центъра на Свиленград ще бъде представена листата на Коалиция за България за хасковския регион. Ще присъстват водачът на листата на Коалицията в Хасково Емилия Масларова и мажоритарният кандидат Райна Йовчева. Същия ден кандидатите за народни представители на Колаиция за България от региона ще се срещнат с хората от Криво поле, Елена, Корен и Капитан Андреево. От 11.00 часа в центъра на Драгоман водачът на листата на Коалиция за България в София-област Кирил Добрев ще присъства на празничен концерт и ще се срещне с хората от общината.

В 12.00 часа мажоритарният кандидат на Коалицията Маргарита Петкова ще връчи наградите на футболния турнир в с.Доханово, Елин Пелин. Същия ден кандидати за народни представители на Коалиция за България от София-област ще проведат поредица от срещи с хората от Горна Малина, Очуша, Равнище, Клисура, Говедарци, Златуша, Ямна. От 9.00 часа водачът на листата на Коалиция за България в Добрич Петър Димитров ще открие фолклорния събор Дебрене 2009 в центъра на селото. На събитието ще присъстват мажоритарният кандидат Росен Карадимов и кандидати за народни представители на Коалиция за България от региона.

От 11:00 часа Петър Димитров ще връчи награди на деца спортисти, а от 20:00 часа ще се срещне с хората от с. Гурково, община Балчик . От 19.00 часа водачът на листата на Коалиция за България във Велико Търново Бойко Великов ще се срещне с хората от Леденик в сладкарницата в селото. Същия ден кандидати за народни представители на Коалиция за България от региона ще се срещнат с хората от Златарица, Долна Оряховица.

От 10.00 часа водачът листата на Коалиция за България в Кюстендил Мая Манолова ще присъства на събора в с.Славчето. Същия ден кандидати за народни представители на Коалиция за България от региона ще се срещнат с хората от Преколница и Жиленци. От 10.00 часа водачът листата на Коалиция за България във Враца Георги Божинов и мажоритарният кандидат Димитър Гъндев ще присъстват на конното състезание в с.Малорад, община Хайредин. Същия ден кандидатите за народни представители на Коалицията ще проведат поредица от срещи с хората от Роман, Оряхово, Бяла Слатина, Коалодуй, Враца, Борован и Мездра.

От 9.00 часа водачът листата на Коалиция за България в Ямбол Атанас Мерджанов и мажоритарният кандидат Петър Кънев ще присъстват на турнир по спортен риболов и стрелба в Ловно-рибарското дружество в Ямбол. Същия ден кандидатите за народни представители на Коалицията от региона ще проведат поредица от срещи с хората от Елхово, Тунджа, Стралджа. От 10.00 часа в читалището в Чала, смолянско, водачът листата на Коалиция за България в Смолян Димчо Михалевски и мажоритарният кандидат Петър Беров ще се срещнат с хората от селото. Същия ден кандидатите за народни представители на Коалицията от региона ще проведат поредица от срещи с хората от Ягодина, Кожаре и Буйново.

От 9.00 часа водачът листата на Коалиция за България в Габрово Ивелин Николов, мажоритарният кандидат ген. Михо Михов и кандидатите за народни представители на Коалицията от региона ще участват в събора на с.Кръвеник. Водачът листата на Коалиция за България в Монтана Янаки Стоилов и мажоритарният кандидат Младен Червеняков ще проведат поредица от срещи с хората от Вършец, Чипровци, Лом, Г.Дамяново. Кандидатите за народни представители на Коалиция за България от Силистра ще проведат поредица от срещи с хората от Ситово и Силистра.

Кандидатите за народни представители на Коалиция за България от Сливен ще проведат поредица от срещи с хората от Крушаре и Сливен. Кандидати за народни представители на Коалиция за България от бургаския регион ще проведат поредица от срещи с хората от Малко Търново, Созопол, Средец, Сунгурларе, Поморие и Бургас. Турнето „България – ПРЕЗАРЕЖДАНЕ” гостува в София.

Младите в БСП се събират в 20.00 часа пред църквата „Св. Седмочисленици” в ж.к. Люлин.