Президентът Румен Радев и ПГ "Възраждане" имат разминавания по темата за отпадане на мерките срещу коронавирус в страната и зеления сертификат. Това стана ясно по време на консултациите с групата с лидер Костадин Костадинов. Началните думи на Радев бяха: "Не деля парламентарните групи по тяхната численост, всяка е най-важна. За нас е важно да чуем как виждате работата на новия парламент и с бъдещото редовно правителство".

Костадинов изреди три важни теми за партията му. Първият, "най-тактически" - "максимално бързо решение за връщане на нормалността в държавата заради кризата с коронавируса - прекратявана на мерките и премахване на зеления като тежка дискриминационна форма, за да има нормално образование и живот на хората".

На второ място - въпросите с демографската катастрофа. Народността изчезва, стопяване на държавата, като шокиращите числа се дължат на здравната система, която не функционира, е мнението на Костадин Костадинов.

На трето място е важно и нужно да има решение по отношение на вдигане на цените на тока. Не на последно място външната политика - за Република Северна Македония компромис не правим по начина, по който Европа иска, каза Костадинов.

"Възраждане“ настоя за нови водачи, но съзря и страх сред депутатите

"Възраждане“ настоя за нови водачи, но съзря и страх сред депутатите

Няма да търпят ограничения, задължителни маски и задължителна ваксинаци

ПГ "Възраждане" ще търси подкрепа от фигури и организации в НС по всички тези теми. За нас това е национална кауза и всеки един българин е важен, ще бъдем гласът на българския народ и ще настояваме за максимално голяма чуваемост, поясни Костадинов.

Радев се присъедини към мнението му, че "всеки българин е важен", но уточни, че "от "Възраждане" трябва да имат предвид, че все още умират по 100 човека на ден и че лекарите и мед. сестрите са изключително претоварени".

След срещата Костадинов сподели, че по време на разговорите Румен Радев е споменал какви са важните за него теми, а те настоявали за отпадане на зеления сертификат. Други подробности по консултациите лидерът на Възраждане не даде, но отговори какво правителство ще подкрепи.

Снимка 556367

Източник: БГНЕС