30-ина недоволни граждани за поредна, 82-ра вечер, се събраха и дружно блокираха движението на площад „Независимост". По данни на МВР малко преди 20:00 часа техният брой е бил 200.

Освен българския трибагреник, протестиращите развяваха и знамето на Европейския съюз. Площада отново огласиха свирки, вувузели и барабани. Чуха се скандирания „Оставка", развяваха се плакати „Не на робията и грабежа", „Българите не ви искаме" и „Революция, лустрация, трибунал".

Забелязаха се служители на „Антиконфликт полиция". Хора се забелязваха и около фонтана пред Президентството.

Протестиращите дружно призоваха днес до 8.00 часа всички да се включат в протеста пред Народното събрание с декларация „100 дни стигат! Всички срещу мафията!".
Припомняме, утре се очаква протестиращи и контрапротестиращи „да се сблъскат" пред Народното събрание.

Приемаме подкрепата на политическите сили само при ангажимент за постигане и на трите цели на протеста: оставка веднага, нови парламентарни избори преди края на годината и операция „чисти ръце" за премахване на всички връзки между държавното управление и мафията, казва декларацията.

Според протестиращите само постигането и на трите цели може да превърне България в нормална държава, в която достойните граждани могат да работят и живеят свободно.

В района имаше полицейско присъствие, но протестът премина спокойно.

След 20 часа шествието се пренесе пред Народното събрания, където се чуха призиви за оставки. Към 21 часа протестът приключи.