От Синдиката на българските медицински специалисти и от синдикалните членове, работещи в различни сфери се обявиха против готвените промени в Кодекса на труда.

На пресконференция в БТА Мая Илиева заяви, че еднодневните договори, които са обект на предложения в Кодекса на труда, няма да доведат до нищо положително за самите работници. За това от Синдиката на българските медицински специалисти се обявиха против промяната в Кодекса на труда.

Синдикатът е против и втората промяна в Кодекса на труда за сумираното изчисляване на работното време, което според Мая Илиева е недопустимо. Трябва да бъде адекватни и да полагаме адекватна грижа за хората, призова тя.

КНСБ поиска промени в Кодекса на труда в извънредни ситуации

КНСБ поиска промени в Кодекса на труда в извънредни ситуации

По думите на Румен Радев трябва да се мисли за запазване на работните места

Бойка Анастасова коментира, че трябва да се подсигурява храна за хората, които полагат нощен труд. Не е редно да се отнема нито една социална придобивка, които имат работещите хора, настоя Анастасова, според която работната ръка е най-ценният капитал, която страната има.

"За да можем да запазим хората здрави, нито една от социалните придобивки не бива да бъде отнемана от правото на хората да я получат. Не трябва да се отнема топлата храна на хората, които полагат нощен труд", призова Бойка Анастасова.