Хотелиерите и ресторантьорите в Банско искат да бъдат сертифицирани като безопасни след проверка от РЗИ. За да гарантират живота и здравето на своите клиенти по време на предстоящия летен сезон. Също така те искат и облекчения, които ще им помогнат по-бързо да излязат от тежкото финансово положение, в което се намират, съобщи БНТ.

Припомняме, че Банско бе блокиран, след като от Оперативният щаб установиха огнище на коронавирус. Предсрочно зимният туристически сезон бе прекратен, а намиращите се в града туристи се извозваха под кордон. Това засегна силно туристическия бизнес в града.

Ресторантьорите във Велико Търново излизат на протест

Ресторантьорите във Велико Търново излизат на протест

От бранша настояват за 5% ДДС

Все още не са направени разчети за загубите, които е претърпял бизнесът в Банско през последните два месеца. Но такива със сигурност има и за някои представители те са огромни. Затова те настояват за финансови облекчения от страна на Община Банско.

Предстои да стане ясно може ли администрацията да си позволи да направи исканите отстъпки. А, хотелиерите и ресторантьорите в града са категорични, че няма да повишават цените на предлаганите услуги. Така повече български туристи ще могат да си позволят на почиват в Банско тази година.