Министърът на околната среда и водите Емил Димитров иска Коалиционен съвет на тема екология. В сутрешния блок на БНТ той посочи, че никой не си дава сметка какво прави. След третия му ден като министър имало вот на недоверие в областта на екологията, който бил изключително оправдан и правилен.

"Като минат шест месеца дали няма да има следващ вот - ще има. Телевизиите всеки ден отделят половин час за екология. Един коалиционен съвет на тема екология можеше да има, а не като дойде следващият вот на недоврие. Защо не се направи коалиционен съвет и за това, пък може и някои проблем да решим", настоя екоминистърът.

Той е диалогичен човек и иска да се справи с проблемите с отпадъците. Какъвто закон са ми дали, такъв ще изпълнявам, каквито промени ми приемат, такива ще изпълнявам, каза Ревизоро.

По темата за водната криза, Емил Димитров коментира, че не може към един язовир да се закачат 10 града и да не си оправят водопроводната мрежа Ако ние имаме МРРБ и то не може да реши проблемите на един висок блок и на едноетажни къщи, проблемът трябва да го реши МОСВ - ние не сме водопроводна компания, ядоса се Ревизоро.

Ревизоро предлага национално турне и разкопки за боклуците из страната

Ревизоро предлага национално турне и разкопки за боклуците из страната

Той е възмутен, че се правят местни депа и после държавата трябва да ги чисти

По думите му Радомир са откраднали вода от язовир "Студена" и когато стана скандала с намаляването на водата, са изпратили булдозери да заличат следите. В момента има вода и всичко започва отначало, коментира екоминистърът.

Той посочи, че в Радомир имат 25 изовира и още толкова сондажа. Ние и водомерите ли да слагаме накрая, недоумява министърът за всички проблеми, които се прехвърлят на ръководенето от него министерство.

"Няма да подпиша никога, докато не получа писмо от Общинския съвет на Перник", даде да се разбере Ревизоро. Радомир имат право на вода, но да си питат кмета защо не си е оправил сондажите, каза той. Министърът предупреди, че язовир "Студена" е спрял да се пълни. Язовир "Искър" се държи на 85%, "Бели искър" на 84%, Йовковци на 87%.

Перник отново остана без вода заради ново трасе на водопровод

Перник отново остана без вода заради ново трасе на водопровод

Водата ще бъде пусната след приключване на ремонта

"Язовирите ни за вода са над 85%. Благодарност на кмета на София, че изчисти под Панчарево реката в случай, че се налага да изпускаме от язовира. Пазим го максимално пълен за 4-5 години София да има вода, но не знаем дали ще има криза или не", обясни министърът.

Припомняме, от миналата година област Перник е в криза, след като бедствено положение бе обявено на 21 декември, след като воден режим бе обявен в цяла Пернишка област на 18 ноември.

Решението за изграждането на водопровода, за да се вземе вода от "Белмекен" и да се доведе до Перник, беше взето от Министерския съвет като единственото възможно, което да подпомогне Перник и кризата с обема на язовир "Студена". То беше прието и с гласуване от Столичния общински съвет, с което се даде разрешение за включване към ВиК мрежата на София.