Мюнхен-Париж, Вюрцбург-Ница, Ансбах-Сент Етиен Дьо Рувре. Това не са дестинации на туроператор, а европейски градове, почернени от терора. Символи на Френско-Германския тандем, начело на ЕС.

Озверели и обезумели ислямисти вече нападат френски и немски граждани по цялата територия на двете водещи страни в ЕС, съюз, станал възможен, вследствие на тяхното историческо помирение, извършено от генерал Шарл Дьо Гол.

Докато тази статия излезе на страниците на news.bg, първото изречение най-вероятно ще е непълно. Френско-германският тандем вече е символ не на обединението на Европа и нейната консолидация сред другите световни сили, а на безсилието на европейците да се справят със стадото хищници, нахлуващо от юг и югоизток.

В Брюксел вече не знаят как да се измъкнат от кашата, която сами забъркаха. Защото е ясно, че принципно не е възможно справяне с бързо нарастващата брутална агресия на „бежанците от войната” без радикални изменения в законодателството на ЕС и конституциите на отделните страни. Борбата с тероризма, както и с обикновената криминална престъпност, трябва да започне от промитите мозъци на гражданите на ЕС - от законите за медиите и вероизповеданията.

Сега например, когато български, или румънски циганин извърши някакво престъпление на територията на ЕС, местните медии пишат, че става дума за българин, или румънец. От една страна, недоверието към двата най-нови члена на ЕС нараства. От друга страна, местните не обръщат нужното внимание на поведението на циганите по родните си места. И стават лесна плячка на безкрайните им измамни комбинации, или на откровено джебчийство и грабежи.

Между другото, повечето виновници за кървавите терористични актове в двете водещи европейски сили преди време са били регистрирани за чисто криминални прояви. Обаче брюкселските бюрократи-либерали са по-склонни да наказват заподозрените за прояви на расова или национална омраза, отколкото да пресичат чисто криминалните, както и религиозно-екстремистките прояви на различните ислямски и цигански малцинства.

Излиза, че ако посочиш някоя положителна черта на нацизма, или фашизма, директно отиваш в затвора. А ако изнасилиш и ограбиш възрастна жена, или малолетна, с тебе ще се занимават (за прилично заплащане) цяла армия от психиатри, психолози, социолози, религиоведи.

Резултатът е този, който имаме: чувство за пълна безнаказаност на териториите на Франция и Германия, както и на други франко- и германо-езични страни в Европа. Пълната безнаказаност произтича от предоставянето на всички права и никакви задължения на имигрантите от Близкия и Средния Изток и Северна Африка. Както и на източноевропейските цигани.

Не така стоят нещата в страните от Вишеградската Четворка, особено с Полша и Унгария. Там полицията бие и, ако се наложи, стреля. Но не когато вече са налице невинни жертви, а още преди това. Тези държави отказват да приемат бежанци-мюсюлмани. И там няма терористични актове. Вишеградската Четворка става пример за реформирането на ЕС. Ако още е възможно.

Иначе и някои френски и немски регионални ръководители се опитват да решават по свой начин проблема, влизайки в противоречия с централните ръководства в Берлин и Париж.

Например, баварският министър-председател Хорст Зеехофер не се притеснява да товари „бежанците” на автобуси и да ги праща лично на Ангела Меркел. Както и да посещава Владимир Путин в Кремъл и да преговаря за отпадане на санкциите и развитие на бизнеса.

Градчето Сент Етиен дьо Рувре е на 10 км от големия френски град Руан. Там ръководителите на общината (които далеч не са единствени във Франция) са решили въпроса с обуздаването на ислямските диваци по много оригинален начин: стимулират приемането на имигранти-арменци както от Република Армения, така и от Иран, Ирак, Сирия, Ливан. Последните вършат работата на полицията и жандармерията, които не могат законно да си я свършат сами – пречат им либералната Конституция на Франция и прословутата френска толерантност.

С две думи, когато арабите, афганистанците, турците, циганите започнат да хвърлят „камъни и дървье” по униформените, получават такива по главите си от мъжете от арменската община.

Това обаче е регионално налагане на ред, а не генерално решение на проблема с тероризма.

Очевидно, в ЕС предстои още по-бързо и този път необратимо отстъпление на левите и либералите. Наред са да управляват Марин Льо Пен и Норберт Хофер. Това е единственият начин да не се появят нови Адолф Хитлер и Бенито Мусолини. И да решат въпроса по своему...