Четирима адвокати на групата на „Килърите" бяха глобени. Нито един от тримата упълномощени защитници на подсъдимите Петър Стоянов - Сумиста и Райчо Стойнев по делото не беше в съдебната зала при стартирането на процеса.

Резервният защитник на Стойнев, Анатоли Дочев също отсъстваше. Според останалите адвокати това е абсолютна процесуална предпоставка, която цели да не бъде даден ход на делото.

Липсата на защитниците бе причината делото да бъде отложено за по-късно днес. Съдът наложи глоби от по 1 000 лв. на четиримата адвокати, като не прие за уважителна причина ангажиментите на резервния защитник Анатоли Дочев по дело във Варненския съд.

Ако делото бъде подновено, съдът ще разпита четирима свидетели - Йонна Драганова, Антон Иванов, Генади Костадинов и Антон Петков.

Процесът срещу „Килърите" започна на 27 юни. Пред съда като обвиняеми се изправят Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Те отговарят пред закона за участие и ръководене на организирана престъпна група, умишлени убийства и палеж.