Никога прокуратурата не е била толкова открита, при нито един друг главен прокурор. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев пред БНТ по повод специализираните акции и арести през последните дни.

По думите те са максимално открити и изнесят цялата информация пред обществото.

Според него обемът на работа на прокуратурата не е  несъпоставим, с който и да е друг период. 

По повод вчерашния арест на кмета на район "Северен" в Пловдив Ральо Ралев той потвърди информацията, че е задържан за 24 часа, но не пожела да разясни повече подробности по случая.

За спецакцията в Монтана Гешев заяви, че подобни групи се занимават с всичко, от което може се изкара пари. По думите му тези хора обикновено са свързани по един или друг начин с местната власт, правейки паралел с арестите на кмета на Божурище и кмета на район "Северен" в Пловдив.

Зам.-главният прокурор поясни, че Мартин Антов е привлечен като ръководител на групата в Монтана.

Над 15 арестувани при спецакция на ГДБОП в Монтана
Обновена

Над 15 арестувани при спецакция на ГДБОП в Монтана

По подозрения за изнудване и разпространение на наркотици

По отношение на кмета на Божурище, Гешев уточни, че днес се очаква да му бъде поискана мярка за неотклонение задържане под стража, като се надява съдът да я уважи, тъй като според него за тридневен срок са събрани достатъчно доказателства за това основание.

"Важното е делото да влиза в съда и да има присъди", отбеляза той.

За вчерашното връщане на Маринела Арабаджиева у нас, зам.-главният прокурор уточни, че си прибираме поредния български олигарх у дома с цел той да бъде изправен пред българското правосъдие.

Арестуваха районен кмет на Пловдив
Обновена

Арестуваха районен кмет на Пловдив

КПКОНПИ и Криминална полиция са го арестували

По делото КТБ Иван Гешев подчерта, че самото дело е причината, а всичко друго е следствието. По думите му основното е източването на самата банка, а даването на пари от едни на други лица е вторично престъпление, което се разследва отделно.

В тази връзка той отбеляза, че едва ли могъл да бъде толкова смел като Бисер Лазов и да излезе да разкрие голям част от хората и интересите, замесени по делото.

Маринела Арабаджиева вече е у нас
Обновена

Маринела Арабаджиева вече е у нас

Тя беше екстрадирана от Испания

"Никой не го интересува обективната истина, гледа се само политическата цел", изтъкна зам.-главният прокурор.

По отношение на всички спецакции и арести от последните дни, Гешев обобщи, че целта на тези хора е прокуратурата да не си свърши работата, а разследващите органи да бъдат дискредитирани.

Обвиниха кмета на Божурище

Обвиниха кмета на Божурище

Лично Димов внесъл предложението за продажба