Два болни мозъка си говорят за някакви пари да ми се дадат, на каква вноска и на какви проценти. Единият болен мозък казва, че е приятел на премиера Бойко Борисов и той му е казал да бъда отстранена от кметската длъжност в "Младост".

Това заяви отстраненият кмет на район "Младост" Десислава Иванчева преди началото на днешното съдебно заседание, на което ще се гледа мярката й за неотклонение.

Десислава Иванчева е приета в болница

Десислава Иванчева е приета в болница

Арестуваният зам.-кмет на район "Младост" още не е поискала промяна на мярката си

Въпреки че Иванчева информира, че адвокатът й я е посъветвал да не говори по делото, бившата вече кметица отново се изказа пред медиите.

Припомняме, на предишни явявания в съда Иванчева често държеше написани листи с изявления.

Иванчева отново оспори твърденията на шефа на спецсъда Иван Гешев, който заяви, че са светнали като коледни елхи.

Според нея парите, на базата на които се основава обвинението срещу нея за искане и взимане на подкуп, са сложени от друг човек в колата. По думите й колата е била изцапана с друго вещество и Десислава Иванчева пита дали е било направено разследване.

Отстраниха Десислава Иванчева от кметския пост

Отстраниха Десислава Иванчева от кметския пост

Край на кметската сага в Младост

"На нас ръцете не ни светят, някой друг е сложил парите в колата и този някой е имал достъп до въпросните пари", заяви отново бившият кмет на "Младост".

Припомняме, Десислава Иванчева беше избрана убедително за кмет на столичния район "Младост" като независим кандидат през ноември 2016 г.

На 17 април Иванчева беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" в центъра на София. В колата на кметицата бяха открити 70 000 лева, които тя взела като подкуп според прокуратурата.

Заедно с Иванчева беше задържана и заместничката ѝ в "Младост" Биляна Петрова. От ръцете на двете жени бяха взети натривки, така че да се определи дали те са имали контакт с маркираните банкноти. Сумата беше преброена пред тях.

Иванчева чула в СРС-тата, че Ваклин и Дюлгеров искат да я "водят до Витоша"
Обновена

Иванчева чула в СРС-тата, че Ваклин и Дюлгеров искат да я "водят до Витоша"

Отново отложиха делото за отстраняването на Иванчева

Действията на органите около ареста на Иванчева продължиха близо 10 часа, което предизвика вълна от възмущение относно начина, по който тя е задържана. Излязоха и твърдения на сподвижници на кметицата, че по нея не са открити следи от белязани пари с натривките.

На 18 април шефът на Спецпрокуратурата Иван Гешев на брифинг даде подробности по случая. Тогава той заяви, че Десислава Иванчева е изнудвала "в житейски смисъл" и други хора. Тогава Гешев заяви също, че при ареста всички "светнали като коледна елха", визирайки натривките по ръцете на задържаните.

В края на май месец спецсъдът отстрани Иванчева като кмет на столичния район "Младост".

Има безкрайно недостатъчно доказателства срещу Иванчева

Има безкрайно недостатъчно доказателства срещу Иванчева

Адвокатът на кметицата е категоричен, че не е нарушила закона с работата си от ареста