Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Районен съд София (СРС) искане за отстраняване от длъжност на заместник-министъра на транспорта Ангел Попов.

Спрямо Ангел Попов на 29 март е внесен обвинителен акт за извършена от него измама. Въз основа на внесения от Софийска градска прокуратура обвинителен акт е образувано съдебно производство е Софийски районен съд, насрочено за разпоредително заседание.

Ангел Попов няма доказателства за купени шофьорски книжки

Ангел Попов няма доказателства за купени шофьорски книжки

Зам.-министърът обеща съдействие на поддръжниците на Босия

Попов е предаден на съд за извършена от него измама, преди да стане министър. На неустановена от прокуратурата дата през месец август 2012 година, с цел да набави за себе си имотна облага в размер на 8 000 лв., Попов заблудил собственик на транспортна фирма, че срещу горепосочената сума служители от транспортното министерство ще му уредят управляваната от него фирма да получи допълнително четири броя ЕКМТ/СЕМТ разрешителни (разрешителни за облекчен режим на международен товарен транспорт).

Приятели на Босия смутиха реда в Министерство на транспорта
Обновена

Приятели на Босия смутиха реда в Министерство на транспорта

Искали да осъществят граждански арест на зам.-министър Ангел Попов

Макар деянието, за което е предаден на съд Попов да е извършено през 2012 г., от новопостъпила информация по делото към момента на Попов е възложен контрола по изпълнение заповедта на министъра за реда по издаването и условията за разпределение на ЕКМТ/СЕМТ разрешения за транспорт.

Припомняме, при назначаването на Ангел Попов за зам.-министър на транспорта имаше бурни протести от бранша.

През 2017 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска обяснение на информацията, че зам.-министър на транспорта е изнудвал превозвачи.

Цацаров иска от Министерски съвет обяснения за Ангел Попов

Цацаров иска от Министерски съвет обяснения за Ангел Попов

Главният прокурор се е самосезирал по публикация