Пълните оправдателни присъди на шефа на "Софарма" Огнян Донев и неговия сътрудник Борис Борисов вече са публикувани и налични на сайта на Държавния единен портал за електронно правосъдие към Висшия съдебен съвет (ВСС) на България.

И двамата бяха напълно оправдани за повдигнатите им обвинения за укриване на данъци. Гражданските искове срещу тях от страна на Министерството на финансите също бяха отхвърлени. Те бяха в размер на 62.7 милиона спрямо Донев и 7.4 милиона спрямо Борисов.

Държавното обвинение вече протестира оправдателните процедури на двамата.

Огнян Донев е невинен за укриване на данъци, постанови СГС

Огнян Донев е невинен за укриване на данъци, постанови СГС

Според прокуратурата Донев дължи 63 млн. лв

Припомняме, Огнян Донев отговаря пред Софийския градски съд по обвинение за укриване на 62,7 млн. лв. данъци. Според прокуратурата през 2007 г. като изпълнителен директор на "Елфарма" АД той не посочил в данъчна декларация увеличение на годишния финансов резултат на дружеството в общ размер от 418 531 500лв., което станало със 7 блокови сделки с акции от капитала на "Софарма" АД. Те са извършени с "Телсо" АД, "Телекомплект" АД, "София" АД и "Софстрой" АД.

Борисов пък е обвинен за неплатени близо 7,5 млн. лв. данъци след 2 сделки с акции със "Софарма".

Процесът започна през януари 2016 г. На Донев бе повдигнато и обвинения за пране на пари в особено големи размери през 2012 г.

Отложиха делото срещу Огнян Донев за укриване на данъци

Отложиха делото срещу Огнян Донев за укриване на данъци

Адвокатът на другия обвиняем е в болнични