Софийският градски съд отново отказа на Кристиан Николов да измени мярката му за неотклонение, съобщава Нова телевизия.

Според магистратите няма основание за това. Така обвиняемият за катастрофата, при която почина журналистът Милен Цветков, остава в ареста.

Припомняме, на 4 март стана ясно, че Николов е заразен с коронавирус.

В края на февруари делото за катастрофата, в която загина Милен Цветков, започна по същество, като първият свидетел беше приятелката на обвинения. Именно тя свидетелства, че най-напред Кристиян Николов е е оказал първа помощ и всячески се е опитал да бъде полезен. Тя също така отрече Николов да е употребявал наркотици, а защитата на Кристиян пред журналисти след заседанието изказа и тезата, че наркотичните вещества в кръвта му са му били сипани от друго, неизвестно лице.

Кристиян Николов е с COVID-19, отлагат делото

Кристиян Николов е с COVID-19, отлагат делото

Той е под лекарско наблюдение

Сред експертизите от разследването е и кръвен анализ, който показва коктейл от дрога в организма му. Освен това Кристиан е шофирал без да намали на приближаващото кръстовище, където е изчаквал червения светофар Милен Цветков.

По разследването бе обвинена и майката на шофьора - Десислава Николова, като тя е със взетата мярка за неотклонение "парична гаранция" от 100 000 лв. Николова е обвинена, тъй като е управител на търговскотото дружество, собственик на автомобила.

Обвинения в началото бяха повдигнати и срещу приятелката на Николов - Симона Цветкова, и Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов. Двамата са пътували в джипа към момента на катастрофата, но са избягали от мястото на инцидента, а след това са и отказали да сътрудничат на разследването. Те бяха задържани първоначално, а след това освободени от ареста срещу гаранция от по 10 000.

Кристиан Николов и спътниците му не помагали на Милен Цветков, а търсели нещо в колата
Обновена

Кристиан Николов и спътниците му не помагали на Милен Цветков, а търсели нещо в колата

Очевидците разказват в съда