37-годишна жена е нападната от непознат в столичния квартал „Красна поляна". Пострадалата е с рана на дясната лопатка и мишница. Жената е откарана в „Пирогов" и след оказаната медицинска помощ е освободена.

За два дни това е втори случай в същия район, посочват от лечебното заведение. Вчера там беше нападната жена на 43 години. Също непознат я намушкал в областта на плешката.

Задържан за двете нападения е 15-годишен младеж, болен от шизофрения, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

От него са иззети ножовете, с които били извършвани престъпленията.

"Със съдействието и описанията, които са дадени от свидетели, колегите предприеха действия по установяване на лицето, то е задържано, иззети са ножовете, с които са направени промушкванията вчера и днес", каза министър Цветан Цветанов.

Като начин на извършване престъпленията са идентични - младежът приближавал жените и ги мушкал в гърба с нож, след това побягвал.

И двата инцидента са станали по едно и също време на деня -  около 9,30 часа. Материалите са докладвани в прокуратурата, най-вероятно ще се предприемат някакви мерки по настаняването на младежа в психодиспансер.

Столичната полиция призовава граждани, станали жертви на подобни нападания или имащи информация за други такива инциденти, да подадат сигнал в столичното Трето РУП на тел. 822 18 75.