С над 3 000 книги ще бъдат обогатени фондовете на регионалната библиотека в Сливен. Това става факт чрез програмата „Българските библиотеки-съвременни центрове за четене и информираност", съобщава sliveninfo. com.

През тази година с проекти по програмата можеха да кандидатстват само 27-те регионални библиотеки и няколко големи общински библиотеки.

Проектът на библиотека "Сава Доброплодни" е на максимална стойност, определяна в програмата - 15 000 лв.

Така във фондовете на библиотеката ще се влеят над 3 000 книги на над 70 български издателства. Те са от областите философия, психология, етика, естетика, математика, физика, както и художествена литература за деца и за възрастни, а също и ценни справочни издания и много други.

Над 1 000 тома книги ще постъпят и като дарение от издателствата, включени в проекта на библиотеката. Изпълнението на проекта ще приключи в края на декември, като част от новонабавените книги вече са на разположение на читателите.

Служителите на „Сава Доброплодни" работят при максимална натовареност, за да успеят да обработят всички издания и да осигурят на своите потребители приятни мигове с интересни четива през почивните дни около Коледа и Нова година, посочват от там.