Две българки се удавиха във Франция, съобщава местният вестник "midilibre.fr". Загиналите са на 20 и 34 години. Те са били извадени от река Еро в едноименния южен френски департамент.

Трагедията се е случила по време на празнуване на 34-ия рожден ден на мъж от компанията. На тържеството е имало и още една жена, също българка. Инцидентът е станал в близост до военноморска база и т. нар. Дяволски мост.

По първоначална информация около 18 часа снощи две от жените се подхлъзнали и паднали в ледено студените по това време на годината води на река Еро. Най-вероятно едната е тръгнала да пада и е повлякла и приятелката си.

Мъжът се хвърлил в реката, в която освен това има опасни течения, но не успял да спаси двете жени. След това двамата с третата българка подали сигнал в пожарната. Изпратен е и хеликоптер. След изваждането двете жени са реанимирани, но опитите на лекарите да ги спасят били безуспешни.

Смъртта им е обявена в 20 ч. местно време вчера.

Прокуратурата в южния френски град Монпелие е разпоредила да бъде направена аутопсия. Тя ще установи и дали загиналите са употребили алкохол преди инцидента.