Двама от петимата пациенти от Хитрино, настанени във Военноморската болница във Варна, вече са изведени от термичния шок. Това съобщи началникът на лечебното заведение доц. Ивайло Въжаров, цитиран от БТА.

Всички болни са все още в клиниката по реанимация, поясни той. Двама от пострадалите продължават да са в много тежко състояние и има опасност за живота им.

От Центъра по трансфузионна хематология във Варна съобщиха, че през двата почивни дни кръв са дарили повече от 160 души.

41 души се включиха в извънредната кръводарителска акция за пострадалите в Хитрино, организирана от УМБАЛ Бургас.

Акцията се проведе в събота и неделя. Първият ден се отзоваха 17 души, а днес - 24.

"Благодарим на всички кръводарители, които с благородния си жест помагат за спасяването на човешки животи. На призива ни реагираха както жители на Бургас, така и на общините Поморие, Несебър и Айтос", казаха от УМБАЛ Бургас.

Желаещите да дарят кръв за пострадалите в Хитрино, могат да сторят това и в делничните дни от 07:30 часа до14:00 часа в Отделението по трансфузионна хематология (Кръвният център) - на първия етаж на ДКЦ 1.

Кръводарителите трябва да са на възраст от 18 до 65 години, да носят личната си карта със себе си, да не са давали кръв в последните 60 календарни дни и да са в добро здравословно състояние.