Екип на БЧК провери как са разпределяни помощите за пострадалите от аварията в Хитрино на 10 декември 2016 г. Повод за проверката са постъпили сигнали от жители, съобщиха от БЧК.

Припомняме, на 10 декември след дерайлиране и взрив на товарен влак, превозващ цистерни с пропан и пропилен загинаха седем души, а 29 бяха ранени.
Разрушени бяха къщи, изпочупени дограми. Взривът заличи улици. В Хитрино беше обявено бедствено положение, а в цялата страна 12 декември беше ден на национален траур за жертвите от трагедията.

Кметът на Хитрино изключен от ДПС, защото не позволил намеса
Обновена

Кметът на Хитрино изключен от ДПС, защото не позволил намеса

Бил съм само в ДПС, отговори Нуридин Исмаил на Йордан Цонев

Екипът от БЧК присъства на заседание на местния обществен съвет, където бяха подробно разгледани постъпилите жалби. Още веднъж беше отчетена степента на нанесените щети, социалния статус и броя на членовете на домакинствата.

Манолова установи нередности при помощите в Хитрино

Манолова установи нередности при помощите в Хитрино

Сигналите на хората са основателни

Финансовата помощ за пострадалите при взрива, отпуснати от Националния обществен съвет за управление на финансовите средства от кампанията за Хитрино, е разпределена по предложение на местния обществен съвет, който е избран от жителите на селото.

Довършват още 2 къщи в Хитрино преди зимата

Довършват още 2 къщи в Хитрино преди зимата

Започват делата за обезщетение след трагедията

Екипът на БЧК ще анализира резултатите от проверката и ще запознае с тях всички членове на Националния обществен съвет, след което ще Ви информираме за взетите решения.