Не позволих да ни се месят в работата, това е причина да бъда изключен от ДПС. Това заяви пред Нова телевизия кметът на Хитрино Нуридин Исмаил, който бе изключен от ДПС.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил подаде оставка

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил подаде оставка

ДПС искали анализ за изборните резултати от негови подчинени

Във вторник членовете на Централното оперативно бюро на ДПС решиха да изключат кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмедов. Причината е съмнения, че парите, предоставени за възстановяване на селото след взрива на цистерни, не се харчат прозрачно. Информацията беше съобщена от депутата от ДПС Йордан Цонев.

"От медиите разбрах, че съм изключен от партията", разказа кметът на Хитрино. "За разлика от Йордан Цонев аз съм бил само в ДПС, аз не съм дошъл от някъде с други цели. Аз мисля, че Йордан Цонев, не е в ДПС, за да защити моите права и свободи, той е в ДПС за нещо друго", коментира Нуридин Исмаил.

ДПС изключи кмета на Хитрино от редиците си
Обновена

ДПС изключи кмета на Хитрино от редиците си

Кметът се държал арогантно

Кметът на Хитрино съобщи, че до момента са изразходвани малко над половин милион лева от общо 2 милиона лева, събрани по време на благотворителната кампания за хората от селото, организирана от БЧК. "Всичко е отчетено пред ръководството на БЧК", твърди Нуридин Исмаил.

Припомняме, още на 10 юни Нуридин Исмаил подаде оставка от ръководните постове в партията си. Той се оттегли от член на Централния, Областния и Общински съвет на ДПС.

Половината пари, дарени за Хитрино, са похарчени

Половината пари, дарени за Хитрино, са похарчени

Очаква се до есента хората да влязат в новите си домове

Запитан каква е истинската причина за изключването му от партията Нуридин Исмаил отговори с въпрос: "На всичко това, което каза Цонев някой вярва ли? Това не са ли измислени мотиви? Добре - аз съм изключен, защото злоупотребявам, а председателят на Общинския съвет не харчи публични средства, той защо е изключен? Защото искат да имат по регионите послушковци".

Исмаил обясни, че в ръководството на партията не се търпят въпроси като защо този е водач, защо така, защо иначе. Ще мълчиш, идват изборите, организираш хората, те гласуват, за да могат горе да са добре в следващите четири години", заяви кметът на Хитрино, цитиран от shum.bg.

По думите му в ДПС са в безизходица, заради загубата на 150 хил. гласа на последните избори. "Отливът на гласове в ДПС е заради хора като Йордан Цонев. Не можеш да дойдеш в регионите и след това да нямаш хал хабер от живота на тези хора. За разлика от него аз съм правил политика в ДПС, работил съм на терен за хората, аз съм копал с мотиката, а той си е разкарвал костюмите по жълтите павета за сметка на тези хора. За това, че сега са в някаква безизходица и че са в паника за това че са загубили 150 хил. гласа, не е виновен кметът на Хитрино. Ако искат с мен да се разправят политически, да го направят с политически език, на политически терен. С такива груби лъжи няма да позволя да се разправят с мен. Няма да го позволя, заради добротата на всички хора, съпричастни с трагедията в Хитрино", заяви Нуридин Исмаил.

Според Мустафа Ахмед по чл.6 на устава на ДПС членове се изключват за злоупотреби и тежки провинения в партията. "Ние тежки провинения нямаме. Ние тук сме дали всичко от нас за ДПС. Това, което се случи на последните избори не им хареса. На мен също не ми харесват много неща в ДПС. Тази чуваемост в ДПС, прозрачността, за която се борим и за която Цонев говори, че я няма в Хитрино, я няма в ДПС", допълни Ахмед.

Припомняме, на 10 декември 2016 година след дерайлиране и взрив на товарен влак, превозващ цистерни с пропан и пропилен седем души загинаха, 29 бяха ранени. Разрушени са къщи, изпочупени са дограми. Взривът заличи улици. В Хитрино беше обявено бедствено положение, а в цялата страна 12 декември беше ден на национален траур за жертвите от трагедията.