Няма конкретен срок, в който хората да могат да се върнат по домовете си в шуменското село Хитрино, където в събота, 10 декември, цистерни с пропан-бутан и пропилен от товарен влак се обърнаха и взривиха. Това стана ясно след съвместното заседание на Кризисния щаб и на Обществения съвет, предаде БНР.

По 1000 лв. плащат на семейство на загинал в Хитрино

По 1000 лв. плащат на семейство на загинал в Хитрино

Близките на пострадал ще получат по 500 лв.

Бедственото положение в Хитрино най-вероятно ще бъде удължено заради изнасянето на цистерните, каза областният управител Донка Иванова на заседание на Областния съвет по здравеопазване.

Преместват източените цистерни, които се обърнаха на гарата в Хитрино. Те ще бъдат складирани в землището на близко село Каменяк. От Пожарната са успокоили хората, че се работи прецизно. Складирането е предвидено за 15 дни.

За местонахождението на всяка цистерна ще бъде уведомявано населението. Не мога да се ангажирам с конкретен срок кога хората ще са по домовете си, заяви началникът на Пожарната Николай Николов.

От информацията, представена в 12 часа стана ясно, че в момента хората в Хитрино нямат нужда от храни, вода и дрехи. В селото непрекъснато пристигат помощи.

Припомняме, сутринта пред БНТ от член на Обществения съвет заяви, че хората се нуждаят от пакетирани храни и дърва за огрев.

Жената, приета във Военноморска болница във Варна след инцидента в Хитрино, вече е контактна и на самостоятелно дишане. Все още в много тежко състояние е един от пациентите, съобщиха от БНР.

7, а не 8 са жертвите в Хитрино, опасността остава

7, а не 8 са жертвите в Хитрино, опасността остава

Това обявиха на извънреден брифинг Бъчварова и шефът на пожарната

Настанените във варненската УМБАЛ "Света Марина" жени са в стабилно състояние.

Източиха цистерните в Хитрино, утре започва извозването им

Източиха цистерните в Хитрино, утре започва извозването им

Тампонирана е тази, от която е изтичала газ

В Шуменската болница все още остават четирима от пострадалите при инцидента в Хитрино. Няма опасност за живота им. Един от тях е в интензивното отделение, но в стабилно състояние. Това съобщи заместник-директорът на лечебното заведение д-р Йорданка Маринова.

За месец пратките до Хитрино са безплатни

За месец пратките до Хитрино са безплатни

Пратките да са до 20 кг с храни и дрехи, ще бъдат проверявани в пощите

В кризисния център в момента има настанени 13 души, вчера броят им се е увеличил, информира д-р Светлана Маркова - заместник-кмет на община Шумен.