1608 души се ваксинираха тази събота и неделя в мобилните пунктове в София, разкрити от Столична община и столичната РЗИ, предаде "Нова". В неделния ден общо са се ваксинирали 948 граждани, от тях в моловете са 265 души, а в парковете - 683. Заедно с ваксинираните през изминалите три уикенда над 3273 души, общо са се имунизирали срещу COVID - 4881.

Припомняме, че бяха разкрити общо осем мобилни кабинети. По-рано отвориха пунктове в парковете, а от този уикенд - и в моловете. Инициативата се реализира на територията на моловете Paradise Center, Serdika Center и Sofia Ring Mall. Te ще работят от 13:00 до 18:00 часа в двата дни, а желаещите ще могат да избират между векторна и РНК-ваксина.

Над 1030 COVID ваксинирани за 2 дни в мобилните пунктове в София

Над 1030 COVID ваксинирани за 2 дни в мобилните пунктове в София

"Зелени коридори" за ваксинация бяха разкрити в два от най-посещаваните столични паркове

Мобилните пунктове за ваксини на открито се намират в Южен парк (вход откъм бул. "Гоце Делчев"), "Борисова градина" (до езерото Ариана), Северен парк (вход от ул. "Бели Дунав" в ж.к. "Надежда 4"), парк "Дружба" до Културен институт "Искър" и в кв. "Красна поляна" (паркинга на Т-Маркет на бул. "Възкресение"). Те ще работят от 9:00 до 16:00 часа.

Имунизацията се извършва без предварителна регистрация.

В Бургас и Варна има изнесени пунктове в морските градини. В област Габрово мобилен екип ще посещава желаещите в селата. Изнесени пунктове има и в Плевен, Стара Загора, Пазарджик, Велинград и Велико Търново.

Разкриват "зелени коридори" за ваксини и в три мола

Разкриват "зелени коридори" за ваксини и в три мола

Продължава работа и в пунктовете на открито в парковете