Свързаната с групировката "Исламска държава" агенция AMAQ разпространи в социалните мрежи поредно видео на един от нападателите от църквата в Нормания, Франция, предаде "Ройтерс". 

Това е 19-годишният Абдел-Малик Набил Птижан, известен на полицията преди атаката заради радикални възгледи. В клипа той се обръща директно към френския президент Франсоа Оланд и премиера Манюел Валс и се заканва той и съмишлениците му да разрушат страната като отмъщение заради причинените страдания "на нашите братя и сестри". Той също така призовава мюсюлманите към терор. 

Припомняме, сутринта във вторник двама терористи, въоръжени с ножове, взеха за заложници петима в църквата Сент Етиен дю Рувре в предградието Руан по време на утренната служба - свещеникът, двама църковни служители и двама посетители.

На място дойде полиция. Напускащите сградата престъпници бяха застреляни на място от полицията. С градата бе открито тялото на убития 86-годишен свещеник Жка Амел. Един от пострадалите е в много тежко състояние. Отговорност за атаката взе терористичната организация "Ислямска държава".