Медикаменти не достигат в болниците в Либия, съобщава египетската агенция МЕНА. В страната, обхваната от бунт против режима на Муамар Кадафи, има недостиг и на лекари, които да извършват операции на ранените.

По данни на международните хуманитарни организации само в град Бенгази над 2 000 души се намират в болници с различна степен на ранявания. Има голям недостиг на най-елементарни лекарства и превързочни материали.

Подобна е картината и в други градове на Либия, в това число в столицата Триполи. Според хуманитарните организации болниците в Либия не са приспособени за толкова много болни, при това с огнестрелни рани.

Египет планира да изпрати днес в либийския град Бенгази четвърти конвой с хуманитарна помощ и детски храни. Заедно с хуманитарната помощ в либийския град ще заминат и лекари хирурзи, които ще извършват операции в либийските болници.

По данни на агенция Ройтерс Франция също планира да изпрати два самолета с хуманитарна помощ, медицинско оборудване, както и лекари и медицински сестри.