Венецуелаският президент Николас Мадуро разкритикува визитата на трима бивши латиноамерикански лидери в сътраната му, по време на която са предвидени техни срещи с опозицията, предаде АП.

Става въпрос за Фелипе Калдерон от Мексико, Себастиан Пинера от Чили и Андреaс Пастрана от Колумбия. Те ще присъстват на форум, организиран от политическите противници на управяващите. Ще се опитат и да посетят в затвора Леополдо Лопес.

Припомняме, че опозицията организира продължителните масови протести във Венецуела, при които загинаха много хора, а хиляди други бяха арестувани и получиха присъди. Сред тях е и Лопес. Повод за демонстрациите бе недостигът на много стоки.

За демонстрациите и икономическите проблеми Мадуро обвини опозицията, купена, по думите му, от САЩ. По същия начин Мадуро обясни и рецесията, в която изпадна икономиката на страната му.

На митинг на свои поддръжници, Мадуро се обърна към тримата бивши президенти и им "препоръча" да не се бъркат във вътрешните работи на Венецуела, а да се интересуват от проблемите на своите държави.