Националистически, антиимиграционни партии планират да обединят сили след изборите за Европейски парламент през следващия месец, стремейки се да създадат нов блок, който да разтърси Европейския съюз. Това обявиха представители на четири партии, цитирани от "Ройтерс".

"Искаме да реформираме Европейския съюз и Европейския парламент, без да ги разрушаваме. Искаме да донесем радикална промяна", увери Йорг Мойтен, който е председател на евроскептичната партия "Алтернатива за Германия".

Салвини обединява крайнодесните в Европа преди евровота

Салвини обединява крайнодесните в Европа преди евровота

Салвини съобщи, че планира много по-амбициозно предизборно събитие

Мойтен заяви пред журналисти, че новата група в Европейския парламент ще бъде наречена Европейски алианс за хората и нациите и първоначално ще включва най-малко 10 партии.

Днешното събитие беше организирано от италианския вицепремиер и вътрешен министър Матео Салвини, който оглавява крайнодясната партия "Лига". Освен "Алтернатива за Германия", консервативната финландска партия "Истински финландци" и дясната Датска народна партия също обещаха да подкрепят инициативата.

Европейските суверенни партии споделят широките идеологически цели за ограничаване на възприетия от ЕС либерален курс и връщането на властта в столиците на страните членки. Но те често имат много различни идеи за икономическа и социална политика, което често затруднява създаването на единна група в рамките на Европейския парламент.

Салвини: В момента ЕС създава конфликт, ние искаме мирна Европа

Салвини: В момента ЕС създава конфликт, ние искаме мирна Европа

Ние също можем да бъдем най-богатият континент на света