Касапинът от Осло - Андерш Брайвик, който в момента се намира в ареста, получи достъп до медиите. Негов адвокат разказа, че на подсъдимия са му позволили да гледа видеа и да чете статии във връзка с извършеното от него клане на остров Ютьоя.

До днес на Брайвик му беше забранен достъпът до медиите, тъй като според съдиите това може да повлияе на неговите показания. Сега вече терористът може да гледа телевизия, да слуша радио и да чете вестници. На негово разположение са около 20 телевизионни канала, включени в „затворническия пакет."

Припомняме, в края на  ноември експертна медицинска експертиза „обяви" Брайвик е невменяем и не носи отговорност за действията си.

Самият Брайвик уверява, че е напълно нормален. Според изводите на психиатрите, Брайвик може да избегне затвора и ще бъде принудително лекуван в психиатрична болница, тъй като не може да бъде наказан в съответствие с наказателния кодекс, ако в момента на престъплението е бил невменяем

По-рано бе съобщено, че Брайвик е отказал да говори с норвежките психиатри и е поискал да бъде прегледан от японски специалисти, но съдът е отказал.

В момента атентаторът се намира в строго охраняван затвор близо до Осло. Процесът срещу него трябва да започне на 16 април 2012 година.