Няма да има повторно преброяване на гласовете за президентските избори в американския щат Мичиган. Това реши федералният съд, след като от главна прокуратура подадоха иск срещу опитите за това. 

Припомняме, че кандидатът на Зелената партия Джил Стайн поиска повторни преброявания в няколко щата, където печели Доналд Тръмп. Тя твърди, че "данните подсказват, че трябва да се проверят всички гласове от машинното гласуване". Въпреки че не се посочва конкретно доказателство за измами или нередности, от кампанията подчертават, че хакерски атаки са повлияли на резултатите.

Прокурорът, който е републиканец, отбелязва в съобщение, че повторното преброяване "заплашва мълчанието на всички гласували за президент в Мичиган". Той също разкритикува кандидата на зелените Джил Стайн за "неоправданата" молба за повторно преброяване, което ще струва милиони на данъкоплатците.

Стайн не успя да събере и исканата сума, за да бъде удовлетворена молбата й за щата Пенсилвания, като се оправда, че поддръжниците на партията й а обикновени хора, за които тя е непосилна. 

Крайният срок за повторното преброяване е 13 декември.