Бившият президент на Съединените щати и настоящ фаворит на републиканците за Белия дом Доналд Тръмп предупреди в интервю, излъчено в неделя, че ако бъде пратен в затвора след историческата си присъда, това може да стане "преломна точка" за неговите поддръжници, съобщава АФП.

Тръмп каза пред Fox News, че лично за себе си няма притеснения и да бъде вкаран в затвора по 34-те обвинения за престъпления в неговия процес за купуване на мълчание, но предупреди: "Мисля, че ще бъде трудно за обществеността да го приеме. Знаете, че винаги има предел."

Коментарите му дойдоха, когато порноактрисата Сторми Даниелс, която свидетелства срещу него по делото за фалшифициране на документи за платени тайно големи суми с цел купуване мълчанието на неудобни за Тръмп свидетели в навечерието на президентските избори през 2016 г., каза, че той трябва да бъде вкаран в затвора в интервю за британския "Сънди Мирър".

Тя наруши мълчанието си, след като свидетелства срещу Тръмп в неговия процес в Ню Йорк, в който той беше признат за виновен. 

Самата Даниелс, според обвинението, е получила 130 000 долара, за да запази мълчание за интимните си отношения с Тръмп през 2006 г.

Самият Тръмп отрича всички обвинения, отправени срещу него. 

Тръмп каза също така, че процесът е бил по-труден за съпругата му Мелания, отколкото за самия него. 

Тръмп: Аз съм политически затворник на западаща нация

Тръмп: Аз съм политически затворник на западаща нация

Близо 53 млн. събрал бившият президент след произнасянето на присъдата

Медиите обаче отчитат забележителното отсъствие на Мелания от делата и предизборната му кампания, за разлика от други членове на семейството, които присъстваха и в съда в подкрепа на бившия президент.

"Тя е добре, но мисля, че е много трудно за нея, каза Тръмп. Тя трябва да чете всички тези глупости. Мисля, че вероятно в много отношения е по-трудно за семейството ми, отколкото за мен", добави той.

Припомняме, че по-рано Тръмп заяви, че ще обжалва присъдата.

Екипът, който води кампанията на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп за 2024 г., твърди, че е събрал 52,8 млн. долара, откакто бившият държавен глава беше признат за виновен по 34 обвинения за фалшифициране на бизнес документи от първа степен.

В постове в социалните мрежи кампанията отхвърли съдебния процес като "фиктивен процес на президента Джо Байдън".

Тръмп се включи в социалната мрежа "Истина", за да коментира, че е признат за виновен по 34 обвинения за фалшифициране на бизнес документи от първа степен, като заяви, че е "политически затворник на западаща нация".

"Но скоро ще бъда свободен, на 5 ноември, и ще направя Америка отново велика!" - добави той с главни букви.

Съд призна Доналд Тръмп за виновен по делото с порно звездата Сторми Даниълс

Съд призна Доналд Тръмп за виновен по делото с порно звездата Сторми Даниълс

Политикът е признат за виновен по всичките 34 обвинения

Поддръжниците на бившия президент, разгневени от присъдата му по 34 престъпления от съдебни заседатели в Ню Йорк, наводниха про-Тръмп уебсайтове с призиви за бунтове, революция и насилствено възмездие.

Някои призоваха за атаки срещу съдебни заседатели, екзекуция на съдията, съдия Хуан Мърчан, или откровена гражданска война и въоръжено въстание.

"Някой в ​​Ню Йорк, който няма какво да губи, трябва да се погрижи за Мърчан, пише един коментатор на Patriots.Win. Надяваме се, че той ще се срещне с някой нелегален с мачете", се казва в публикацията по отношение на нелегалните имигранти.

Коментар публикуван на Gateway Pundit призовава да се разстрелват либералите след присъдата. "Време е да започнем да ограничаваме някои левичари", се казва в публикацията. "Това не може да се реши с гласуване."

Заплахите за насилие и сплашващата реторика се увеличиха, след като Тръмп загуби изборите през 2020 г. и невярно заяви, че вотът е бил откраднат. Докато води кампания за втори мандат в Белия дом, Тръмп представи съдиите и прокурорите в своите процеси като корумпирани инструменти на администрацията на Байдън.