Кристалина Георгиева е изключително компетентна като еврокомисар и би била изключително полезна на едно ново поприще.

Това заяви  председателят на Европейската народна партия Жозеф Дол по повод на номинирането на Георгиева за генерален секретар на ООН.  

„Това което мога да кажа за Кристалина от  цялата й международна кариера, от работата която върши сега в Комисията, че тя е един  много работлив човек, който отлично  познава, почти на пръсти,   международната обстановка. Тя е много уважавана , работи честно и прозрачно -  това което мога да ви кажа че тя е сред моите любими еврокомисари.” – коментира Дол.

Председателят на ЕНП изтъкна като предимства на българската кандидатка умението й за води преговори, нейният опит и компетентност.  

„Безспорна нейна силна страна е че тя може да води преговори на международно ниво. Работила е в сферата на хуманитарната политика била е в трудни и бедни райони на света, където има глад и мизерия ,а  през последните няколко години, отговаря за  бюджета на Европа. Изключително компетентна е на длъжността която заема. Убеден съм че в бъдеще, на едно ново поприще тя ще е изключително полезна.” – увери Жозеф Дол.