17% все още не са решили за кого ще гласуват на балотажа в София. Това показва проучване на "Алфа Рисърч", проведено в периода 28-30 октомври сред 800 пълнолетни жители на столицата.

Данните сочат, че ще има леко намаляване на избирателната активност - докато на първи тур отчетената активност е 42,7%, то за втори едва 38% от хората възнамеряват да отидат до урните.

Боряна Димитрова от социологическата агенция обясни пред bTV, че по-ниската избирателна активност идва от избирателите на политическите сили без представени претенденти на втория тур.

Иванчева и Петрова подкрепят Мая Манолова за балотажа в София

Иванчева и Петрова подкрепят Мая Манолова за балотажа в София

Очакват от Манолова да сложи край на порочните практики за облагодетелстване на определени кръгове

Според проучването 55,3% от решилите за кого да гласуват, ще подкрепят Йорданка Фандъкова, а 44,7% - Мая Манолова.

По думи на Димитрова Йорданка Фандъкова ще бъде подкрепена от хората с висше и средно образование, на което се дължи затвърждаването на разликата между двамата кандидати.

1/3 от избирателите на "Демократична България" посочват, че няма да гласуват, а останалите се разпределят в съотношение 2:1 в полза на Йорданка Фандъкова.

Около 40% от симпатизантите на Борис Бонев твърдят, че няма да гласуват на втория тур. Останалите се разпределят 1,5:1 в полза на Йорданка Фандъкова.

Според Димитрова ако колебаещите се 17% вземат категорично решение в една или друга посока, това може да повлияе на резултата. Причината е, че разликата между Фандъкова и Манолова е около 10%.

36,37% за Фандъкова срещу 27,79% за Манолова при 100% от ЦИК

36,37% за Фандъкова срещу 27,79% за Манолова при 100% от ЦИК

В Шумен ГЕРБ води срещу кандидата на БСП