Бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и тогавашната нейна заместничка Биляна Петрова обявиха, че подкрепят Мая Манолова на втория тур на изборите за кмет на София.

"Това беше трудно решение, но ние смятаме, че липсата на позиция е равно на безотговорност. Ние сме убедени, че моделът на управление в София трябва да се промени и ние заставаме зад кандидатите на промяната, кандидатите, изправящи се срещу ГЕРБ, които се ангажират да работят за запазване на зелените площи и междублоковите пространства в столицата", изтъкват в позицията си Иванчева и Петрова, които бяха осъдени на първа инстанция за взимане на подкуп от строителен предприемач, но обжалваха присъдата на по-горна инстанция. 

Иванчева, Петрова и Дюлгеров чакат апелативното решение под "домашен арест"

Иванчева, Петрова и Дюлгеров чакат апелативното решение под "домашен арест"

Според защитата настоящата им мярка е непропорционална

Те очакват от Манолова да сложи край на порочните практики за облагодетелстване на определени кръгове и че ще работи за интересите на жителите на София.

"На база споделеното ни разбиране, че застрояването на паркове, междублокови пространства и детски площадки трябва да бъде прекратено, очакваме ангажимент за конкретни действия от страна на г-жа Манолова за: 1. Преместване на строежите от междублокови пространства в Младост и другите квартали в София; 2. Стриктно следене за спазване на минималния изискуем процент озеленяване при ново строителство; 3. Проверка на реституциите и продажбите на общински имоти. Борба с имотните измами; 4. Прекратяване продажбата на общински терени, за да има къде да се изграждат училища, детски градини и да се местят инвеститори", настояват двете политички.

Иванчева и Петрова искат разпит на Гешев в съдебна зала

Иванчева и Петрова искат разпит на Гешев в съдебна зала

Мотивът е, че има съмнения за конфликт на интереси и заговор

Те се заричат да следят за изпълнението на поетите ангажименти и щели да бъдат гражданската съвест за промяната.

"И ако не изпълни поетите ангажименти - ще продължим да правим това, което можем - ще осветляваме порочните практики и ще поведем протестите, отново", предупреждават Иванчева и Петрова.

ЦИК пусна Десислава Иванчева за вота в София

ЦИК пусна Десислава Иванчева за вота в София

Тя е кандидат за кмет на столицата