За 65-та поредна вечер, недоволни столичани излязоха на антиправителствен протест в центъра на София.

В разгара на отпускарския месец обаче активността на гражданите е спаднала значително и към 19:15 часа, когато по принцип е пикът на протеста, броят на хората не надхвърля 100.

Движението по бул. Дондуков не е спряно, а служители на реда почти не се виждат пред сградата на МС. Площад Независимост е слабо огласен от барабани, а недоволните призиви за оставка на кабинета все още не се чуват.

Няколко протестиращи стартират подписка, която смятат да внесат в Президентството с молба към държавния глава да задейства питане към Конституционния съд дали текстовете в актуализацията на бюджет 2013 са законни и могат ли да бъдат отхвърлени.

Пред news.bg протестиращите обясниха, че в изложението им към Росен Плевнелиев са включени 11 мотива за това искане и хората се надяват в 7-дневен срок подписката да бъде внесена.

Припомняме обаче, в изявлението си, с което обяви мотивите за ветото Плевнелиев ясно заяви, че претенциите му не са за противоконституционност, а по целесъобразност.

Около 19.30 ч. група от 30-тина души с български знамена блокираха движението в участъка между Министерски съвет и Народното събрание. Минути по-късно се чуха и първите викове „Оставка".

Около 20 часа общият брой на демонстрантите достигна около 200 души, а протестът по традиция остава мирен.