Напълно реално е Атака да спечели 3 - 4 мандата на предстоящите евроизбори, коментира във Варна Волен Сидеров.
Той допълни, че от последните избори вотът за "Атака" се е вдигнал.

Припомняме, мотото на кампанията на партията за предстоящия евровот е "Не на Турция в ЕС".

Ще предложим на Светия синод загиналите в Батак за бъдат канонизирани за мъченици на православието, каза Сидеров, коментирайки началото на кампанията на Атака, започнала от Батак.

Лидерът на Атака е категоричен, че България трябва да претендира за обезщетения от Турция за геноцида над българския народ по време на османското робство.
Според него страната ни трябва да настоява за европейско и световно признаване на този геноцид.
По тази причина "Атака" ще започне да внася документи и литература в съответните европейски институции, за да се запознаят всички със случилото се по време на османското робство.

Сидеров обяви, цитиран от БТА, че партията ще организира инициатива за блокиране на пътища, за да не бъдат допуснати автобуси с гласоподаватели от Турция. Той изрази и надежда купуването на гласове да не подмени вота.

По повод парламентарните избори Сидеров призова всички опозиционни на БСП и ДПС партии поне в смесените райони да издигнат единна мажоритарна кандидатура, за да няма разпиляване на българския вот.

Според него въвеждането на 31 мажоритарни района е хитрост за ограничаване на мандатите на опозиционните партии.
Разбиването на българския вот ще доведе ДПС да спечелят мажоритарно в райони, в които по принцип не печелят, каза още председателят на "Атака".

Във Варна Волен Сидеров заедно с водача на листата за ЕП Димитър Стоянов и третият в нея Десислав Чуколов поднесоха венец пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война във Варна.